trafik
Nowe miejsce na mapie trójmiejskiej gastronomii, wymyślone i stworzone przez trójkę przyjaciół Alicję i Krzysztofa Jancen oraz Michała Maja mistrza kuchni.
Wnętrze zaprojektowane przez młodych architektów Filipa Kozarskiego oraz Macieja Ryniewicza z pracowni "Low Budget" (lowbudget.pl).
Jedzenie & Przyjaciele to słowa, które oddają istotę projektu TRAFIK.
Otwarta kuchnia, sezonowe menu, śniadania, lunche, desery, wine bar, music ….
TRAFIK
Ul. Skwer Kościuszki 10
81-370 Gdynia
Tel./Fax. +48 58 6207925
www.trafikgdynia.pl
info@trafikgdynia.pl
MENU
ŚNIADANIA
POLSKIE Jajecznica, szynka, ser, twarożek 13,-
SKANDYNAWSKIE 2 plastry łososia wędzonego, 2 plastry łososia gravlax, sałat 17,-
ANGILESKIE Jajka sadzone, bekon, kiełbaski z grilla, pieczone pomidory, fasola 17,-
FRANCUSKIE Croissant, wybór dżemów, miód, świeży sok owocowy 17,-
FITNESS Lekki jogurt grecki, mesli, suszone daktyle, figi i morele, śliwki gotowane w herbacie z dodatkiem cytryny, cynamonu i wanili 13,-
W CENĘ SNIADANIA WLICZONE SĄ: KAWA, HERBATA, PIECZYWO I MASŁO
POLECAMY CROISSANTY I MUFFINY WŁASNEGO WYPIEKU
SAŁATY I PRZYSTAWKI
SALAD NICOISE Tuńczyk z grilla, jajka, zielona fasola, anchovies, pomidory, oliwki i cebula 19,-
CESAR SALAD Kurczak z grilla, sałata rzymska, dresing cesarski, grzanki i parmezan 18,-
GREEN MIX Pomidory, ogórek, rzodkiewka, świeże pomidory, suszone pomidory, różne sałaty, zioła, oliwa i balsamino 14,-
GREECE SALAD Pomidory, ogórki, ser feta, oliwki, czerwona cebula, majeranek i oliwa 15,-
CARPACIO Z ŁOSOSIA Paski lekko przyrumienionego łososia z grilla, kwiaty selera naciowego, śmietana z chrzanem, mięta, oliwa i przyprawy 19,-
GRILOWANE WARZYWA Z PESTO 16,-
TALERZ PIECZONYCH MIĘS SZEFA KUCHNI Z PIKLAMI 18,-
TALERZ ŚRÓDZIEMNOMORSKICH WĘDLIN I KIEŁBAS mały/duży 19/15,-
TALERZ SERÓW FRANCUSKICH I WŁOSKICH mały/duży 18/14,-
ZUPY
MINESTRONE Włoska zupa warzywna z ziołami 10,-
KREM Z DYNI Z parmezanem i grzankami 10,-
POTRAWKA FRANCUSKA Zupa z wołowiny, warzyw, pomidorów, wina i ziół 14,-
PASTY I NOODLLE
SPAGHETTI POMODORO Makaron ze słodkim sosem pomidorowym, świeżymi rukolą i bazylią i parmezanem 17,-
SPAGHETTI POMODORO CON SCAMPI Makaron ze słodkim sosem pomidorowym, świeżymi rukolą i bazylią, parmezanem i krewetkami z grilla 24,-
RAGU PAPPARDELLE Wstęgi makaronu z wolno pieczonym mięsem, warzywami, świeżymi ziołami wykończone gęstym sosem pomidorowym 20,-
GNOCCHI W SOSIE Z DYNI Serwowane ze szpekiem i szałwią 18,-
NOODLE TAJSKIE Z KURCZAKIEM Smażone na woku z kurczakiem, warzywami w kombinacji sosów 22,-
NOODLE TAJSKIE Z KREWETKAMI Smażone na woku z krewetkami, warzywami w kombinacji sosów 25,-
BUCATTINI W SOSIE GORGONZOLA 18,-
MIĘSA
SCHAB Z KOSTKĄ Z GRILLA Puree ziemniaczane z warzywami z wody 22,-
MARYNOWANY W WINIE I ZIOŁACH STEK Z MŁODEJ WOŁOWINY Frytki, sałatka coleslaw, sosy pieprzowy i pomidorowy 34,-
POLEDWICZKA WIEPRZOWA Z PROSCIUTTO I SZAŁWIĄ Ziemniaki z rozmarynem, warzywa z wody i sos śmietanowy 26,-
KURCZAK TANDOORI MARYNOWANY W NASZYM CURRY Kuskus gotowany w soku ze świeżych pomarańczy i podsmażony z warzywami 20,-
OWOCE MORZA
KREWETKI Marynowane w winie, chili, imbirze, z dodatkiem pietruszki i masła 32,-
MULE NOWOZELANDZKIE Gotowane w bulionie z czosnkiem, porem, ziołami lub pesto 36,-
STEK Z TUŃCZYKA Grzanki, sałata, cytryna 24,-
MONK FISH (żabnica) Z warzywami, masłem, winem, ziołami pieczona w papierze 22,-
ŁOSOŚ Z GRILLA Z ryżem smażonym z warzywami z woka i słodkim sosem sojowym 26,-
DODATKI
ZIEMNIAKI PIECZONE Z ROZMARYNEM 5,-
SAŁATKA COLESLOW 4,-
FRENCH BEAN SALAD – zielona fasolka, szalotka, kapary, ziołowy winegrete 8,-
WARZYWA Z WOKA 6,-
MIX SALAD 6,-
PUREE ZIEMNIACZANE 5,-
WARZYWA Z WODY 5,-
MARCHEWKA Z MASŁEM I ZIOŁAMI 6,-
GNOCCHI 7,-
DESERY
SZARLOTKA NASZEGO WYPIEKI 8,-
TORT ROYAL CHOCOLATTE z gorzką czekoladą i wiśniami 10,-
MUS CZEKOLADOWY ROYAL CARMEL 10,-
KREM BRULLE 11,-
SERNIKMONACO 8,-
TIRAMISU 12,-
|